Restauracja Varoulko wybrała bezpieczne i sprawdzone urządzenia dezynfekujące Philips UV-C, aby zapewnić bezpieczeństwo swoim gościom i pracownikom w czasie epidemii COVID-19.
Restauracja Varoulko
Grecja
W czasie epidemii COVID-19 musieliśmy zdecydować, jak zadbać o zdrowie naszych gości, i wtedy pojawiło się rozwiązanie Signify, które okazało się znakomitym wyborem.Lefteris Lazarou — szef kuchni nagrodzony gwiazdką Michelin, restauracja Varoulko Seaside
Wyzwanie
W obliczu pandemii COVID wprowadzono wiele obostrzeń mających ograniczać rozprzestrzenianie się wirusa. W przypadku restauracji doprowadziły one do spadku liczby klientów, a niekiedy zmusiły nawet właścicieli do zamykania lokali. Bardzo wzrosło zapotrzebowanie na urządzenia do dezynfekcji powietrza w pomieszczeniach zamkniętych. W tej sytuacji renomowana restauracja wyróżniona gwiazdką Michelin stanęła przed wyzwaniem ograniczenia transmisji wirusa oraz zapewnienia swoim gościom i pracownikom dodatkowego bezpieczeństwa.
Odpowiednie oświetlenie
Po dokonaniu wstępnej oceny firma Signify zaproponowała rozwiązanie dostosowane do potrzeb klientów i pracowników restauracji, które pozwalało ponownie otworzyć lokal z zachowaniem bezpieczeństwa. W części kuchennej zainstalowano 28 urządzeń Philips UV-C do aktywnej dezynfekcji powietrza, a w sali restauracyjnej 10 urządzeń Philips UV-C do dezynfekcji powietrza w górnej części pomieszczenia.