Frost: Optymalne oświetlenie świeżych ryb

Frost: Optymalne oświetlenie świeżych ryb

Dlaczego dział świeżej żywności jest tak ważny?

Świeżość produktów napędza wyniki sprzedaży. Świeżo wyglądające mięso, sery, warzywa i owoce, ryby oraz owoce morza przyciągają klientów do sklepów.

Właściwe oświetlenie wydobywa kolory i tekstury świeżej żywności, zachęcając klientów do zatrzymania się i dokonania zakupu. Ponadto oświetlenie poprawia ogólną atmosferę w sklepie i ma ogromny wpływ na sprzedaż świeżych produktów.

Ryby jako naturalne źródło białka

Wartości odżywcze ryb

Korzyści zdrowotne wynikające z jedzenia ryb napędzają konsumpcję w Europie:

  • Dwie trzecie europejskich konsumentów kupuje ryby co najmniej raz w miesiącu.
  • Większość ryb i owoców morza kupowana jest w supermarketach lub sklepach spożywczych.
  • Przy zakupie ryb największą uwagę zwraca się na ich wygląd, cenę i pochodzenie.

Z uwagi na rosnące znaczenie ryb w naszej codziennej diecie supermarkety przywiązują coraz większe znaczenie do działów ze świeżymi rybami. Kluczem do zapewnienia atrakcyjnego wyglądu stoiska z rybami jest dobre oświetlenie w połączeniu z kontrolą temperatury i lodem.

Stoisko z rybami i owocami morza jest dzięki temu bardziej zachęcające dla kupujących, a atrakcyjne oświetlenie zapewnia ogólnie większą przyjemność z wizyty w sklepie.

Poznaj Frost: najnowsze oświetlenie LED Fresh Food do ryb

Ryba w lodzie

Zwiększ atrakcyjność stoiska z rybami za pomocą oświetlenia Frost

Na podstawie wyników badań rynku w Europie opracowaliśmy specjalne oświetlenie LED Fresh Food o nazwie Frost, które zapewnia następujące korzyści:

  • Ryby wyglądają świeżo
  • Kolory wydają się intensywniejsze 
  • Odcienie skóry są atrakcyjniejsze

Co można osiągnąć za pomocą oświetlenia LED Fresh Food Frost

Aby optymalnie oświetlić ryby i owoce morza, skorzystaj z poniższych pięciu zalecanych rodzajów oświetlenia do stoisk z rybami.

Kontakt

W razie pytań skontaktuj się z lokalnym centrum obsługi.

Dowiedz się więcej o oświetleniu stworzonym do takich obiektów, jak…